دو تا حرف حساب
- چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
- 119 بازدید
- مقالات
دوتا حرف حساب
- پيشگفتار
- ديباچه
- ميشه بدون پول هم شروع كرد؟
- اين كار نيمه وقت هم ميشه؟
- از كجا بايد شروع كرد؟
- چه نوعي از صنايعدستي رو بايد فروخت؟
- چه جوري يه كارگاه راه بندازم؟
- چه جوري مواد اوليه و لوازم مورد نياز رو تهيه كنم؟
- چه جوري روي محصولاتم قيمت گذاري كنم؟
- كجا ميتونم كارهام رو عرضه كنم؟
- چه جوري كسب و كارم رو سكه كنم؟
- چه جوري تو نمايشگاهها بايد رفتار كرد؟
- از اينترنت و رايانه هم تو كسبوكارم استفادهكنم؟
- دو تا حرف حساب
- کلام آخر
- پَسگفتار
- يادداشت
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
حرف حساب اول:
در توليد صنايعدستی اصل کار به اصالت اونه؛ چون در اين صورته که میشه اون رو از توليدات ماشينی جدا کرد، اما اين اصالت رو در دو چيز میشه خلاصه کرد:
1. ساختار: هر نوع از صنايعدستی يه ويژگی فرهنگی داره که به مردمی که اون رو میسازن برمیگرده؛ يعنی اون صنايعدستی از نظر شکل و ساختار، تزيينات و ... نشون میده که مثلاً اين کار ايرانيه يا چينيه، يا اگر ايرانيه مال کدوم منطقه هست.
2. مواد اوليه: مواد اوليه طبيعی و بومی از مشخصههای مهم هر صنايعدستی هستش اون رو از توليدات کارخانهای و مصنوعی جدا میکنه و به اون يه هويت منحصر به فرد میده. البته بايد بگم که استفاده از مواد اوليه بومی به علت ارزونی و راحتی تهيه اون هزينههات رو خيلی پايين مياره.
شايد بگی: "اصالت چيه ديگه؟"
با اين کتابچه که روبروت داری اگه بخوای میتونی برنامهريزی کنی آدامس هم بفروشی و کارت سکه بشه؛ اما اسم کسب و کارت میشه آدامس فروشی. ولی اگه تو کار صنايعدستی اين مايه رو بزاری هم اسمت هنرمنده و هم شغلت آبرومند.
حرف حساب دوم:
ببين بازم دارم بهت چی میگم: برای يادگيری صنایعدستی، گرفتن کارت صنعتگری، گرفتن مهر اصالت يونسكو، شرکت در نمايشگاهها، مجوز تأسيس کارگاه و ... هيچ جا بهتر از اداره ميراثفرهنگی، صنايعدستی و گردشگری شهر يا استان خودت نيست، چون اگه قراره در مورد صنايعدستی خبری باشه تو همين ادارههاس.
کلام آخر
شايد اين کتابچه بتونه ما رو در رسيدن به اهداف بزرگی که در زندگيمون داريم راهنمايی کنه. هدف هرچه که میخواد باشه، باشه، مهم همت ماست که در اين مسير فقط طول راه رو طی نکرديم بلکه به کنار راه هم نگاهی داشتيم و به اصطلاح عرض راه رو هم در نظر گرفتيم. ما با فرهنگ و جلوههای اون زندهايم و میتونيم بگيم ما هستيم و هويت داريم. يکی از زيباترين جلوههای زنده در فرهنگ هر ملت صنايعدستی اونه که از پيشينيان خود به ارث برده، پس بکوشيم اون رو پاس بداريم.
خلاصه ما مخلص همه بروبچ صنايعدستي هم هستيم، اگه حرف نامربوط و زياد زديم به بزرگي خودتون ببخشيد. هرنوع پيشنهاد و انتقادي رو ميتونيد براي من به نشاني زير بفرستيد.
عزت زياد
پَسگفتار
صنايعدستي اصطلاحي امروزي براي ناميدن جلوه صنايع قديم است. صنايعدستي ريشه در زمان و مكان اقوام دارد و به مانند محملي براي فرهنگ است، كه فرهنگ سوار برآن راه تاريخ را در نورديدهاست.
در سالهاي اخير تقاضا براي صنايعدستي رونق پيدا كرده و البته هر چه صنايعدستي اصيلتر، كاربرديتر و زيباتر باشد بيشترين تقاضا را به خود اختصاص ميدهد. با اين وصف صنايعدستي در دنياي امروز به صورت يك نياز درآمده تا هم برآورنده نياز مادي باشد و هم نياز معنوي.
با توجه به بازار رو به رشد صنايعدستي و اين ويژگي كه فعاليت در آن، سرمايهگذاري بسيار اندك و سود چند برابر است، اين مقوله ميتواند جايگاه بزرگي را در بحث اشتغالزايي به خود اختصاص دهد؛ لذا در كتاب حاضر سعي بر آن شدهاست تا با ارائه راهكارهاي گوناگون افراد مشتاق را هر چه بيشتر به داشتههاي خود واقف نمود و رهنمون هدفي ارزشمند شد.
از آنجا كه صنايعدستي ما در اصل پيشههايي بودهاست كه در ميان مردم كوچه بازار رواج داشته، بهتر ديده شد براي گرمي كلام و به دل نشستن آن، گويش عاميانه در نوشتن به كار برده شود.
يادداشت
ادامه ندارد.........
اولین دیدگاه را شما برای این آگهی ثبت کنید