فراخوان نخستین مسابقه ملی طراحی و ساخت در صنایع دستی
با محوریت رشته های از یاد رفته یا در حال فراموشی
حفظ و صیانت از صنایعدستی و هنرهای سنتی از اهم وظایف معاونت صنایعدستی است و در این بین رشتههای در خطر و در حال فراموشی در اولویت و دستور کار قرار دارد. استعدادیابی و شناسایی افراد شاخص و فعال این رشتهها، حفظ اصالتها و ارج نهادن به رشتههای در حال فراموشی، ظهور ایدههای خلاق با حفظ اصالت، آشنایی با رشتههای مهجور و روزآمدشدن محصولات برای مخاطب امروز از مهمترین اهداف این مسابقه است.
بر اساس شرایطی که در این فراخوان اعلام شده، آثار باید بر اساس مواد مصالح و تکنیک خاص رشتههای مورد نظر طراحی و ساخته شوند و دارای کیفیت بالایی باشند. از هر هنرمند تنها سه اثر به بخش نمایشگاه راه پیدا میکند. آثار ارسالی باید دارای شناسنامه شامل عنوان اثر، توضیح درباره روش اجرا، مواد و مصالح مصرفی رشتههای صنایعدستی مورد نظر باشند..
تصاویر باید به نشانی اینترنتی ichtotarvij@gmail.com ارسال شود. انتخاب آثار در دو مرحله انجام میشود، در مرحله نخست تصاویر توسط گروه داوری اولیه بررسی و انتخاب میشود و در مرحله دوم اصل آثار به انتخاب هیئت داوران، به نمایشگاه راه پیدا میکند. پذیرفتن آثار در مرحله نخست به معنای راهیابی اثر به نمایشگاه نبوده و آثار راهیافته به مرحله دوم توسط گروه داوران انتخاب میشوند و هنرمندان میتوانند آثار خود را در دو بخش سنتی و نوین برای ورود به نمایشگاه ارائه کنند.
در صورت تداوم محدودیت اعلامشده وزارت بهداشت، رویداد مربوطه بهصورت مجازی انجام خواهد شد و آثار ارسالی باید کاربردی بوده و تنها جنبه تزئینی نداشته باشد. علاقهمندان برای کسب اطلاع بیشتر میتوانند با شمارههای مندرج در فراخوان و یا کارشناس صنایعدستی استان خود تماس بگیرند.
زمان ارسال تصاویر ۹/۹/۱۳۹۹ لغایت ۱۹/۹/۱۳۹۹ است، اعلام نتایج اولیه ۲۴/۹/۱۳۹۹ و اعلام نتایج نهایی و مراسم تقدیر از برگزیدگان ۸/۱۰/۱۳۹۹ تعیین شده است. هم چنین محل و تاریخ تحویل و نمایش آثار موزه ملی ایران است که از ۳۰/۹/۱۳۹۹ لغایت ۱/۱۰/۱۳۹۹ برگزار میشود، افتتاحیه در تاریخ ۲/۱۰/۱۳۹۹ و اختتامیه نیز ۸/۱۰/۱۳۹۹ برگزار میشود که به هشت نفر از هنرمندان برگزیده لوح تقدیر، نشان مسابقه و همچنین جایزهای نفیس اهدا خواهد شد.
دبیرخانه این مسابقه در تهران، خیابان آزادی تقاطع بزرگراه یادگار امام، وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، دفتر توسعه و ترویج واقع شده است علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۶۱۰۶۳۴۱۹-۰۲۱ تماس بگیرند و یا از طریق واتسآپ (صرفاً برای ارسال تصاویر و پیام) به شماره ۰۹۳۷۵۸۱۹۵۷۹ با دبیرخانه ارتباط برقرار کنند.